Cum erau pozele de altadata? Amerindienii credeau ca fotografia le fura sufletul

In secolele al XIX-lea si al XX-lea, nativii americani sau amerindienii credeau ca aparatul de fotografiat le fura sufletul. Daca in Europa portretele pictate au fost devansate de portretele fotografiate,  imediat dupa dezvoltarea artei fotografice, pe Noul Continent, bastinasii s-au lasat mai greu convinsi sa stea in fata camerei.

Curios si amuzant este, totusi, faptul ca amerindienii erau mereu costumati si mascati, cam cum facem noi astazi purtand propsuri si accesorii cand suntem fata in fata cu o cabina foto.

Piele, pene, oase, dinti si blanuri de animale in loc de plasticul, hartia si cartonul cu care ne pozam noi astazi. In fotografiile care ii surprind pe bastinasii americani, se observa podoabele pe care acestia le purtau la diferite ritualuri, in lupta sau la vanatoare. Ce credeti, ar fi interesant sa cream niste accesorii asemanatoare la un eveniment la care participa cabina foto?

Stiai ca amerindienii se mai numesc si americani nativi, indieni, amerindieni, indigeni sau „piei rosii”? Ei sunt locuitorii originari ai teritoriului Americii de astazi, care a fost cucerit si colonizat de catre popoarele vest-europene. In timp, aproape toate aceste triburi de amerindieni au fost eliminate (prin razboaie sau boli europene, la care organismul lor nu era imunizat) sau asimilate de catre cuceritori. Astazi mai exista inca comunitati mici ale urmasilor „indienilor” (gresit numiti asa, din punct de vedere geografic, de Cristofor Columb) de altadata.